BRASIL NERO / někdo to rád hořké
Detailní popis produktu
Brazilský stát Minas Gerais, je celosvětově uznáván vysokou kvalitou své kávy. Tropické klima se střídá mezi suchou zimou a vlhkým létem, díky čemuž je tento region ideální pro přirozený růst kávy. Hlavní sklizňová sezóna začíná v červnu a končí v září.
Ve většině zemí pěstujících odrůdu Arabika se káva zpracovává mokrou metodou, ale v Brazílii se veškerá káva zpracovává metodou suchou. Po pečlivé sklizni jsou kávová zrna pročištěna a vystavena slunci po dobu maximálně čtyř týdnů.
Průměrná teplota, nízké srážky během sklizně a ideální nadmořská výška jsou důležité faktory, díky nimž je tato káva jednou z nejoblíbenějších a nejceňovanějších.
Naše káva BRASIL NERO, roste okolo 1100 m.n.m. Výraznější hořká chuť s velmi nízkou aciditou, aroma pražených ořechů s dochutí extra hořké čokolády.
stupeň pražení - tmavé 4/5
celková hořkost 85/100
Díky tmavšímu pražení je káva vhodná především pro automaty. Lze použít i pro jiné druhy přípravy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.