GUATEMALA / lehce jasmínová
Detailní popis produktu
Ve Střední Americe se nachází nejvýznamnější pěstitelské oblasti kávy na světě a Guatemala zde patří mezi největší producenty spolu s Mexikem a Hondurasem.
První kávovníky přivezli do země jezuitští kněží a misionáři v polovině 17. století. Ti ale neměli v úmyslu používat rostliny k produkci kávy, ale jako okrasné stromy. Až v 18. století byly okrasné kávovníky přeměněny na plodiny. Sklizňová sezóna začíná v prosinci a končí v dubnu.
V Guatemale jsou různé klimatické podmínky a bohatá vulkanická půda, která je ideální pro pěstování kávy. Guatemalská kávová zrna jsou plná s různou úrovní kyselosti a mají obecně čokoládové tóny s náznaky ořechových a sladkých karamelových tónů.
Naše káva GUATEMALA, roste cca.1800 m.n.m. Má střední aciditu, citrusové aroma s čokoládovo-karamelovou dochutí. Tato káva je vhodná pro všechny druhy příprav.
stupeň pražení - střední čokoládové 3/5
celková hořkost 45/100
Vhodná pro všechny druhy přípravy. Díky ovocnému chuťovému zabarvení vynikne především u kávy espresso.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.