ETIOPIE / africký diamant
Detailní popis produktu
V Etiopii je káva důležitou součástí kultury a respektovanou každodenní událostí je tzv. kávový obřad. Mnoho historiků se shoduje na tom, že káva pravděpodobně pochází právě z Etiopie, která je také místem, odkud pochází příběh o chovateli koz, který si všiml podivného chování svého stáda poté, co snědly bobule z určitého stromu.
Odnesli bobule do kláštera, mniši mu z nich uvařili čaj a z výsledného nápoje se vyvinula a zušlechtila káva, která se rozšířila po celém regionu a nakonec i po celém světě.
Po stovky let Etiopie poskytuje jedny z nejlépe hodnocených prvotřídních kávových zrn na světě. Obecně jsou etiopské kávy nejlépe známé pro svou komplexnost s štiplavou, vínové aroma a výraznou divokostí ve své kyselosti.
Káva s plným tělem, jemnou kořeněnou chutí a se silným vínovým aroma, s čokoládovou dochutí
... to je káva ETIOPIE (+1800 m.).
stupeň pražení - střední čokoládové 3/5
celková hořkost 48/100
Káva je vhodná pro všechny způsoby přípravy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.