COLOMBIA / jemné pohlazení
Detailní popis produktu
První kávové plodiny byly vysety ve východní části země. V roce 1808 byla zaregistrována první komerční produkce, Kněz jménem Francisco Romero se zapsal do dějin tím, že měl velmi vliv na šíření plodin v severovýchodním regionu země. Po vyslechnutí hříšných farníků, požadoval jako pokání pěstování kávy.
Kolumbie je druhým největším producentem kávy na světě a největším producentem odrůdy Arabica. Kolumbijská káva je dobře známá svojí vysokou a stabilní kvalitou. Přibližně polovina vývozu přichází do Spojených států. V Kolumbii se pěstuje pouze káva odrůdy Arabica. Je zde několik regionů, produkujících velmi lahodnou a vyhledávanou kávu.
Naše káva COLOMBIA (+1200 m., je velmi oblíbená pro svojí jemnost, lahodnou chuť, vyváženou aciditu s tóny hořké čokolády a příjemnou dochuť po tropickém ovoci.
stupeň pražení - střední čokoládové 3/5
celková hořkost 48/100
Káva je vhodná pro všechny druhy příprav, ale díky výraznému chuťovému zabarvení vynikne především u kávy espresso.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.