BOLIVIA / karamelový nádech
Detailní popis produktu
“Indiánská” Bolívie získala své jméno po prvním prezidentu Simónu Bolívarovi.
Bolivijské Andy jsou v podstatě náhorní plošinou, ohraničenou vysokými horskými hřbety. A právě v nejvyšších polohách Bolívie se pěstuje káva. Ještě nedávno se v Bolívii používal kávovník jako okrasný živý plot.
Pěstuje se zde káva ARABICA. Zrna se sbírají ručně, čistí se na strojních zařízení a třídí elektronicky.
Káva pro komerční účely se v Bolívii začala pěstovat až v druhé polovině dvacátého století. V těch dobách příroda nepřála kávě v Brazílii, protože přišel mráz, což byla velká rána pro brazilský kávový průmysl.
Výjimečná káva s vůní a chutí po citrusech a karamelu. Plné tělo s tóny hořké čokolády, s dochutí po sladkých mandlích ... to je káva BOLIVIA (+1700 m.).
stupeň pražení - střední čokoládové 3/5
celková hořkost 45/100
Díky vyjímečné chuti je káva vhodná především pro milovníky espressa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.