KAKAOVÉ BOBY COLOMBIA
Detailní popis produktu
Naše kakaové boby jako superpotravina . Kakaové boby přinášejí mnoho výhod pro vaše tělo a mysl. Každý kakaový bob si uchovává slupku, která je bohatá na vlákninu a vitamín A a C a je nabitá přírodními složkami známými jako flavonoidy a silnými antioxidanty, které jsou klíčem k jakékoli zdravé stravě. Naše kakaové boby jsou také nabité vápníkem, draslíkem, hořčíkem a železem.
Kvašení
Fermentace je centralizovaná a trvá asi 5 dní.
Chuťový profil kakaových bobů
Kakaové boby z Kolumbie se vyznačují jemným, ale intenzivním kakaovým aroma, jemnými tóny vlašského ořechu a banánu.
Co obsahují kakaové boby?
Seznam výhod konzumace kakaových bobů je velmi dlouhý. Největší výhodou je obsah obrovského množství antioxidantů. Tyto látky chrání buňky těla před volnými radikály, které způsobují mnoho život ohrožujících onemocnění, jako je rakovina a kardiovaskulární onemocnění. Kakaové boby mají dvakrát více antioxidantů než červené víno a třikrát více než zelený čaj.
Nelze nezmínit minerály jako železo, chrom, zinek nebo draslík – a především hořčík. Tento prvek je pro naše tělo neocenitelný, zvláště pokud pijeme hodně kávy. Hořčík chrání srdce, zlepšuje krevní oběh a zmírňuje stres. Kromě toho zlepšuje náladu a zlepšuje fungování mozku.
Jak jíst kakaové boby?
Je důležité si připomenout, že kakaové boby jsou superpotravinou díky svému bohatství na minerály a vitamíny, které tělo velmi snadno vstřebává. Jedná se o produkt pro všechny milovníky čokolády, kteří chtějí jíst zdravěji. Kakaové boby jsou hlavní složkou čokolády, která je nejoblíbenější pochoutkou na světě a zná ji snad každý.
Kakaové boby pocházejí z plodů kakaovníku. Rostlina pochází z Amazonie v Jižní Americe a její stáří se odhaduje na 5000 let; v současnosti se pěstuje v tropickém podnebí v tzv. kakaovém a kávovém pásu v Americe, Africe a Asii.
Kakaovník plodí po celý rok; podlouhlé plody (cabos) obsahují několik desítek fazolí (40-50 zrn) zasazených do bílé dužiny. Po sklizni se zralé plody rozpůlí a extrahované kakaové boby se obvykle fermentují v dřevěných bednách pod banánovými listy po dobu 3-7 dnů.
Po fermentaci se kakaové boby suší několik dní na slunci, po vysušení klesne vlhkost bobů z 60% na cca 10%.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.