BRASIL / prémiová klasika
Detailní popis produktu
Brazilský stát Minas Gerais, je celosvětově uznáván vysokou kvalitou své kávy. Tropické klima se střídá mezi suchou zimou a vlhkým létem, díky čemuž je tento region ideální pro přirozený růst kávy. Hlavní sklizňová sezóna začíná v červnu a končí v září.
Ve většině zemí pěstujících odrůdu Arabika se káva zpracovává mokrou metodou, ale v Brazílii se veškerá káva zpracovává metodou suchou. Po pečlivé sklizni jsou kávová zrna pročištěna a vystavena slunci po dobu maximálně čtyř týdnů.
Průměrná teplota, nízké srážky během sklizně a ideální nadmořská výška jsou důležité faktory, díky nimž je tato káva jednou z nejoblíbenějších a nejceňovanějších.
Naše káva BRASIL, roste okolo 1100 m.n.m. Tato káva s velmi nízkou aciditou, je charakteristická lahodnou čokoládovou chutí a patrnou marcipánovou dochutí.
stupeň pražení - střední čokoládové 3/5
celková hořkost 60/100
Tato káva je vhodná pro všechny druhy příprav. Díky ovocnému chuťovému zabarvení vyniká především u kávy espresso.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.